Билки и аромати срещу неприятни миризми в дома

Вероятно многократно сте забелязали, че всяка къща или апартамент има своя собствена миризма. Къщата, в която живеят пушачи, мирише на цигарен дим и където има добра домакиня – ароматът на пресни сладкиши ще е идеално избавление.

От depo.bg ни дават някои полезни съвети и идеи за старателни домакини:

Как да елиминираме всички неприятни миризми, които често се появяват в къщата, така че да са ароматни и със свежест?

Опитните домакини се доверяват на полезните свойства на етеричните масла. Важно е да се знае, че: не е желателно да се използват етерични масла в къщата, където има страдащи от алергия и хора, страдащи от бронхиална астма. Така че: Етерично масло от лавандулов аромат изпълва къщата с аромата на билки.

  1. За да може апартаментът да бъде изпълнен със свежест и приятни миризми, преди почистване, е препоръчително да напойте памучен тампон с няколко капки лавандулово масло и да го засмучете с прахосмукачка. Където и да се почиства, деликатният аромат на билки ще остане да витае във въздуха. Може да използвате други ароматни масла, които харесвате. Така, например, може да използвате цитрусови или иглолистни. Вашият апартамент ще мирише сладко след такова почистване!
  2. За да се запази хладилникът без неприятна миризма, в него да се съхранява отворена опаковка сода. За ароматизиране, може да сложите памучен тампон, напоен с лимоново масло на вратата на хладилника.
  3. За да предотвратите разпространението на миризмата от кофата, не забравяйте да извадите боклука и да измиете кофата навреме, като добавите малко ароматни масла (лавандула, чаено дърво) към водата. Сода поглъща миризми в хладилника.
  4. За да отстраните неприятните миризми в микровълновата фурна, сложете три капки лимон или ментово масло в купа с вода, след което го изпратете в микровълновата печка за няколко минути.
  5. За да запазите миризмата на свежест в тоалетната, може да украсите рафта с няколко ароматни камъни с добавка на етерични масла (лавандула, иланг-иланг, бор).

Така с природни билки и аромати може значително да подобрите въздуха във всяко едно помещение на дома си. Не забравяйте, наред с това да се отървете от всичко старо, излишно или повредено. Това може да направите на: https://www.depo.bg/stari-mebeli-sofia.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *