Къде се крие инфекцията в апартамента

Кое смятате е най-мръсното нещо в дома ви? Може би мислите стария диван за твърде захабен или прашни завесите, но има още толкова много неща, за които дори не подозирате. Ако ви трябва изхвърляне на стари мебели с форма, лесно може да наемете от тук: https://www.konkurenti.com/izvozvane-stari-mebeli-stolichna-obshtina-sofia.

Всъщност в нашия апартамент има много повече неща, които натрупват патогенни микроорганизми, които са вредни за здравето. И всеки може да пресметне такива предмети, използвайки обикновена логика и знанията от живота.

Ето кратък списък с някои от тях:

Стари дрехи. Специално отношение трябва да отдадете на парцалите, с които домакините изтриват масата или измиват съдовете. Експертите ги наричат дрипи. В тях има толкова много бактерии, че никой дори не е успял да преброи всички. Е, те са толкова много, много, че едва ли и с цифри ще може да си ги представите. Това е друг пряк път за инфекциозни заболявания. За да не се натрупва и да не се разпространява инфекцията на масата, след употреба парцалите трябва да се варят най-малко 15 минути. Това е задължително!

Кухненска мивка. Тази „дама“ счупи всички записи относно съдържанието на патогенни микроорганизми. Много изследователи поставят компютърната мишка или парите на първо място за вредност и инфекциозност, но хигиенистите вярват, че палмовото дърво безусловно принадлежи към кухненската мивка. В нея патогенните микроорганизми се гмуркат. И всички те свършват в червата и стомасите ни. И всички ние объркваме мозъка си и защо това изведнъж ни води до диария, ако вечеряте у дома и ядете всичко прясно; и по някаква причина язвата се отвори, ако не и нервна, дори? Мивката трябва да се почиства постоянно, след като е била посетена от зеленчуци, храна, мръсни ястия и други кухненски принадлежности.

Компютърна мишка. Това е друг носител на рекордни нива от натрупване на зараза. Това обаче е казано повече от веднъж. Но повторението е майка на учението. Ето защо повтарям – по-често почиствайте и дезинфекцирайте компютърната мишка!

Капак за тоалетна. Учените са открили, че по пластмасова тоалетна и седалка има милиони едноклетъчни паразити, наричани Trichomonas. Те са причинители на болести като трихомониаза. Специалистите ги наблюдавали за 2 часа! През цялото това време те се размножавали и не възнамерявали да умрат. Мисля, че е уместно да използваме конвенционалната фраза „коментарите са ненужни“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *