Как са създадени биогоривата за автомобили

Знаете ли, как е създадено маслото за вашият автомобил? Замисляли ли сте се колко вреда носи на околната среда или по натура сте природозащитник и се стремите да дадавте на автомобила си само най-доброто еко гориво и масло: https://autoprofi.bg/total-classic-5w-40-1-l-prod1226.html.

Маслодайните култури са използвани векове по-рано в световен мащаб. Те са богат източник на протеини, когато се намират в храната. За основни маслодайни култури се смятат – соя,фъстък, памук и слънчоглед.

В комбинация на две и повече маслодайни култури се получават нови хибриди. Целта за създаване на нови такива е свързана със селекцията специфични крайни продукти. За две от най-важните характеристики са смятани еруковата киселина и глюкозинолат, който представлява въглеродна маса във висока концентрация и използвана за различни употреби. Концентрацията на тази мастна киселина варира от 0% в някои разновидности, канола и до над 45% индустриално рапично семе. Ниските концентрации на глюкозинолатите са за предпочитане във всички приложения на рапичното семе.

Маслото извлечено от рапичното семе има дълъг живот и се поддържа и опакова по подходящ начин. Съхранението на маслото става в малки цистерни, където има възможност да се втвърди, а в последствие, за да се използва, трябва да бъде нагрято. Това е и принципът му на приложение в автомобила.

Рапицата е маслодайна култура с нарастваща популярност и обещаващо бъдеще. Новите хибридни разновидности, нарастващото търсене на продукти, съдържащи ерукова киселина, както и индивидуалните масла, предвиждат светло бъдеще за рапичното производство. Тук могат да бъдат разгледани и някои комплекти за спирачно феродо и дискови спирачки: https://autoprofi.bg/nakladki-za-audi-50-(86)-11-1043-p1739074.html.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *