SEO за външна оптимизация на сайта – социалните фактори!

SEO за да оптимизирате или оптимизация за СЕО. Игра на думи или интернет реалност, която ще ви отлепи от дъното, за да изпреварите шеметно конкуренцията. Реално погледнато оптимизирането е супер полезно, но не е равносилно на вълшебство. Неговите компоненти са много и най-различни. Един компонент от външното оптимизиране на сайт, с голяма тежест и важност се оказа присъствието в социалните медии, мрежи, пространства или както искате ги наречете. eXtremeSEO предлага на притежателите на сайтове, най-добрите възможности и решения за външна и вътрешна оптимизация, както и изграждане на добро лице в социалните медии. Днес социалния фактор почти догони, да не кажем настигна господстващото влияние на линкбилдинга. Нека видим – защо?

SEO за целите на външната оптимизация и силата на социалния фактор!

Дали сте запознати, че търсачките в мрежата използват в алгоритъма си социалната активност на профилите ви в социалните мрежи! Тоест всяко харесване, споделяне или коментар там – работи за по-доброто ви класиране или обратното. Разбира се Гугъл не е заявил, дали влиянието на социалния фактор за целите на класирането, е директно или индиректно. НО… Определено, ако нещата ви се получават там, значи и в класирането на търсачките ще се издигнете. Важна информация, изнесена от SEO специалисти е, че освен добро класиране, социалните ви профили помагат да си изградите доверие към сайта ви. Проучванията са показали, че повече от 90% от спам сайтовете нямат социални профили, така че социалните мрежи са още един шанс да повишите доверието към вас – и на ниво потребители, и на ниво търсачки.

SEO добрите практики са доказали, че присъствието ви в поне една социална мрежа е силно наложително, ако не задължително, за качественото външно оптимизиране на уебсайта ви. Разбира се в България лидер сред социалните мрежи е Фейсбук, но все по-популярни стават и Инстаграм, Туитър и Гугъл +. От друга страна поддържането на активен, полезен и информативен социален профил е ежедневна ангажираност – така че нещата да работят добре. Качественото присъствие в социалните мрежи и отчитането важността на социалния фактор – е значима част от добрата оптимизация. EXtremeSEO са на разположение за всички ваши проблеми с класирането и добрата оптимизация, така че нещата да започната да работят във ваша полза!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *