Колко опасни са строителните отпадъци

В резултат на строителните работи получаваме уютен дом или модерен офис, но на всички етапи на строителството има една отрицателна точка – боклукът. Дори дребни козметични ремонти в стаята водят до образуване на вредни строителни отпадъци. Когато се изгражда голям търговски офис център, преждевременното отстраняване на строителните отпадъци може да бъде сериозен проблем и да доведе до разпадане в графика. Както разбираме, става очевидно, че такива отпадъци не само заемат много място, развалят външния вид на града, но също така причиняват сериозни щети на здравето на хората.

Връзка между отломки и хора

На местата, където се натрупват строителни отпадъци, ние някак си се свързваме. Това не е непременно физически контакт. Дори ако отпадъците са на стотици метри, дишаме вредните изпарения, получени при разлагане или изгаряне на всички видове боклук. Много хора подценяват вредата, причинена от такива боклуци, но всъщност може да са доста сериозни. Работата е, че съвременните строителни материали съдържат много опасни вещества, които имат отрицателно въздействие върху човешкото тяло. Ето, защо е добре да се подходи с въпроса към специалисти от фирма: http://obshtini.com/pochistvane-fekalii-mazeta-sofia.

Дори на пръв поглед безопасните тапети могат да бъдат токсични, защото в допълнение към хартията съдържат остатъци от бои и лепила. При изгаряне, диоксини и въглероден диоксид се освобождават, всичко това влиза в белите дробове на човек. Поражението на лигавицата с отровни вещества може да причини непоправима вреда на здравето.

Но това не е всичко, което прави строителните отпадъци опасни. В допълнение към отровните изпарения от изгаряне или разлагане, останките могат да бъдат вредни. Спонтанните сметища понякога се намират в непосредствена близост до жилищни райони, в резултат на което децата, които играят близо до отпадъците, могат да получат наранявания от различен тип. Стъклото и големите нестабилни структури са особено опасни.

Отломки и природата

Всички видове отпадъци имат отрицателно въздействие не само върху човека. Да видим кои опасни строителни отпадъци са за околната среда. На практика е невъзможно да се избегне отрицателно въздействие върху природата без подходящо изхвърляне на отпадъци. Строителните отпадъци в течна форма (смеси, бои, лепило) отровят не само почвата, но и проникват в подпочвените води, след което се превозват на десетки и стотици километри.

Някои строителни отпадъци са запалими и в допълнение към емисиите на въглероден диоксид и други вредни вещества могат да доведат до пожар или силен дим от жилищни райони. В допълнение, токсичните вещества се натрупват в атмосферата и накрая падат като утайки, като по този начин отравят растителността.

В заключение

За да обобщим гореспоменатото е възможно само да се рециклират всички строителни и други отпадъци в съответствие със законодателството. Благодарение на това запазваме здравето си и помагаме на природата да се бори с глобалното затопляне. Освен това, днес не е необходимо самостоятелно да се превозват десетки или дори стотици килограми боклук, достатъчно е да се потърси помощ от специализирана фирма, която лесно ще извади и правилно изхвърли всички отпадъци: http://evro5.com/razchistvane-stara-kashta-dvor.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *