Как да почистите мека мебел

Меката мебел е перфектното допълнение към интериора на всеки дом. Той е в състояние да помогне да се отпуснете и да ви осигури много часове на удобна почивка, но от ежедневна употреба тапицерията му е замърсена. Особено бързо може да се случи в домове с деца и домашни любимци. Ето защо, ако не използвате сменяема пере Калъфи за мебели, в допълнение към седмичната вакуумирането, ще трябва да се извърши основно почистване на мека мебел , най-малко два пъти в годината, за да отстраните упоритите замърсявания. Това почистване няма да изисква много усилия от вас и всичко, което трябва да направите, е няколко обикновени битови предмети. Тук http://www.sofdom.com/izvozvane-stari-mebeli може да поръчате услуги от фирма по извозване.

Метод за почистване на тапицирани мебели

Няма никакъв смисъл да се започне почистване на мека мебел с помощта на който и да е препарат, така че да тапицерия няма да премахне всички замърсявания и прах , който се е натрупал върху него за дълго време. За да направите това, внимателно почиствайте цялата повърхност на мебелите, с помощта на различни дюзи за прахосмукачка – тапицерия четка за отстраняване на замърсяванията от инструмента за повърхностна и накрайник за проникване в трудно достъпни места.

За почистване на тапицирани мебели някои хора използват търговски почистващи продукти, докато други предпочитат да ги произвеждат сами. За получаване на потребителски разтвор за почистване тапицерия, достатъчно смесват чаша топла вода и 1/4 чаша прах за пране или миене препарат течен или смесител и се смесват до гъста пяна джантата.

Каквито и детергенти да решите да използвате за почистване на тапицирани мебели, не забравяйте да го тествате в незабележима област, за да сте сигурни, че няма да повреди тапицерията. За да направите това, нанесете разтвора с мека кърпа или четка върху тъканта на тапицерията и я разклатете леко. След като тапицерията изсъхне, уверете се, че нейният цвят и текстура са еднакви.

Ако решението е безопасно за вашите мебели, можете да продължите с по-нататъшния процес на почистване. Нанесете пяната си върху тапицерията и я разтривайте с мека четка. В този случай мръсотията се абсорбира в сапунена пяна. След това изтрийте мръсната пяна от мебелната повърхност с влажна (но не и мокра) кърпа, периодично я изплаквайте в чиста вода и изсушете. Възможно е тежко замърсените райони да бъдат почистени няколко пъти.

След приключване на почистването, оставете мебелите да изсъхнат за една нощ. За да намалите времето за изсъхване, можете да насочите вентилатора към мокри мебели. След пълно изсъхване, извадете мебелите за последен път, за да се освободите от замърсявания и прах, издигани от дълбочината на тапицерията с детергент.

Дезодориране на мека мебел с препарати за след смърт.

За да премахнете неприятните миризми от мебелите, изсипете тънък слой сода за хляб върху сухата тапицерия и оставете за няколко часа. Сокът за хляб ще опреснява тапицерията и ще абсорбира всякакви миризми. След това вакуумирайте повърхността на мебелите, за да съберете бързо цялата сода.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *