Кои са препоръчителните билки при диабет?

Диабетът е едно от най-тежките и неприятни хронични заболявания. Той създава редица ограничения за пациента, а същевременно с това драстично намалява добрите стойности на жизнените показатели. Ако знаем обаче как да се храним и с какви натурални средства да поддържаме оптималното си състояние, диабетът може съвсем и да не ни тревожи толкова много. Ето кои са препоръчителните билки при диабет, за които е време да се замислите, ако сте с тази диагноза:

 1. Чай Ройбос

Вкусният чай не само че е мощен антиоксидант, позволяващ да се освободите от свободните радикали в тялото, подтискащи живителните сили, но и предотвратява сериозни проблеми с очите и зрението, а те, както знаете, са си нормално следствие от дибаета.

 1. Канела

Без значение дали сте с диабет 1 или диабет 2, канелата успешно ще смъкне стойностите на кръвната захар в организма. Важно е обаче да я приемате сутрин на гладно, защото след и по време на хранене хранителните продукти и вещества подтискат действието й.

 1. Индрише

Ако успеете да се сдобиете с пресни листа от билката, най-добре! В комбинация с 200 мл ракия и престояли поне 2 седмици, можете да пиете от сместа 10 дена по една чаена лъжичка. Тази отвара ще намали нивата на кръвната захар и ще подсили значително организма ви.

 1. Сминдух

Тази добре известна подправка в националната ни кухня е отличен вариант да забавите скоростта, с която се усвояват захарите в тялото ви. По този начин ще повлияете сериозно на диабета и дори можете значително да подобрите състоянието си.

7 Comments

 1. Хриси

  Много интересна статия. Аз съм медицинска сестра по образование, но от доста години не практикувам професията си. Досега не бях чувала за подобни методи за поддържане на оптималното състояние при диабет. Надежда Белелиева определено е човек като мен, обичащ билколечението.

  1. Ангелина

   И аз обичам билколечението, като вас и Надежда Белелиева. Всичко свързано с билките ме успокоява, но винаги може да се научи нещо ново и полезно.

 2. Елеонора

  Билките имат много различни действия и ако се познават добре, тогава могат много да помогнат при даденото заболяване. Не знаех обаче, че са толкова полезни и при диабет. Браво, много полезен материал отново в блога на Надежда Белелиева.

 3. Люси

  Много полезна статия на Надежда Белелиева. Мисля, че е добра идея да се организират и някакви безплатни курсове по билколечение в по-големите градове. Смятат, че това би върнало интереса и на по-младите към този начин за лечение.

 4. Марияна Динева

  Браво Надежда Белелиева. Много се радвам на хората като вас, които все още почитат билколечението и му се доверяват.

 5. Милена Узунова

  Много полезна статия Надежда Белелиева. Бих се радвам да прочета продължение по темата, но с продуктите които не бива да се приемат при диабет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *