Билки за холестерол – изпитани народни лекове

Неприятностите от високия холестерол съвсем не са само естетически. Освен за излишни килограми и наднормено тегло високият холестерол е и сигнал за редица рискови фактори като ранен инфаркт, слаба имунна система, съдови проблеми. Затова е от особено значение да поддържате нивото на лошия холестерол максимално ниско. А следващите билки за холестерол са не просто ефикасни, ами и са и изпитани и тествани през годините, така че и вие можете да се опрете на тях.

 1. Бял равнец

В много случаи неговите листа се смесват с тези на растението арника, но и по отделно те са достатъчно ефикасни за преодоляване на всички негативни следствия от високия лош холестерол. Хубаво е чаят да се пие не само по време на активното лечение и конкретната диета, но и като профилактика.

 1. Цветчета на елда

Елдата по принцип е много полезна диетична храна, но ако искате ефикасно и бързо средство срещу високия лош холестерол, по-добре е да заложите на отварата с цветовете на елдата. Хубаво е да правите по няколко курса от по 10 дена, докато не постигнете желаните резултати.

 1. Глог

С неговите корени и в комбинация с традиционен кимион отварата драстично ще намали мазнините по тялото, а едновременно с това ще ви помогне да се справите с лошия холестерол. Тази рецепта обаче е по-подходяща за първите симптоми на хроничното състояние, а не когато вече стойностите на холестерола са прекалено високи.

 1. Листа от хвощ

От 30 грама листа можете да направите отвара с един литър. Пийте по максимум една лъжичка на ден на гладно от билката, а ако искате, смесете с жълт кантарион, за да покачите положителния ефект, тъй като и жълтият кантарион се слави като лечител на лошия холестерол.

 1. Подбел

И тази билка за холестерол притежава специални агенти в листата си, преборващи симптомите и причините за заболяването ви. Една супена лъжичка се вари във вода в количество от около две чаени чаши. Пие се на три пъти през деня.

5 Comments

 1. Ади

  Винаги има, какво ново да научиш. Не бях чувала за това, че с тези билки можем да се справим с високия холестерол. Приятно съм изненадана, че все още има хора, които се интересуват от билколечение и публикуват наистина полезни статии. Много интересен блог на Надежда Белелиева.

  1. Lyuboslava Petrova

   Ако да съм честна, аз също не знаех това, че тези билки помагат и при висок холестерол. Браво, много полезна статия г-жо Надежда Белелиева. Имам познати, които имат този здравословен проблем и определено ще им препоръчам тези билки, за които споменавате.

 2. *УаЛтЕА*

  Отново много любопитен материал и май блога на Надежда Белелиева ще ми стане любимо местенце. 🙂 Не бях чувала иначе, че тези билки имат и такъв ефект, но никога не е излишно да се научиш нещо ново.

 3. Анита

  Дори не бях чувала за билката подбел, но винаги може да се научи нещо ново и много полезно в блога на Надежда Белелиева. Дано и занапред публикациите да са в този стил. 🙂

 4. Ваня Симеонова

  Много хора страдат от висок холестерол и подобни информативни статии са много полезни, тъй като повишават общата култура на населението. Адмирации за хубавия блог г-жо Надежда Белелиева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *